عاقبت آشنایی های مجازی
برخلاف گذشته که بیشتر ازدواج ها سنتی بود و دختر و پسر از طریق خانواده با یکدیگر آشنا می شدند،امروزه آشنایی دختر و پسر، از طریق فضای مجازی و عشق اینترنتی بسیار فراگیر شده است.
ما انسانها موجوداتی اجتماعی هستیم، مانند دنیای واقعی روابطمان را در دنیای مجازی هم توسعه میدهیم. در این میان ممکن است شبکهی ارتباط اجتماعیمان از طریق دنیای مجازی گسترش یابد.
عشق مجازی سخت اما شدنی است. در بسیاری از موارد ممکن است عشق مجازی با شکست روبرو شود. اما این شکست در عشق مجازی قابل حل میباشد.
همانطور که گفته شد،داشتن یک عشق مجازی موفق غیر ممکن نیست اما بسیار سخت است. چرا که در یک عشق مجازی، هر دروغی امکان پذیر است و همین باعث ضربه شدید به روحیات شما میشود.
برای اینکه بتوانید یک عشق مجازی موفق داشته باشید، به دو نکته توجه کنید:
اول آنکه بیش از اندازه درگیر یک رابطه از راه دور نشوید.
در قدم دوم اگر عاشق هستید و میخواهید عشقتان را در یک رابطه مجازی نگه دارید از یک مشاور کمک بگیرید.
در یک رابطه مجازی هیچ یک از طرفین به زندگی دیگری دسترسی خاصی ندارد. همه عشق در پشت گوشی موبایل و با پیام ها رد و بدل میشود و هیچکس و هیچ چیز سرنخی از صحت حرف های طرف مقابلتان به شما نمیدهد، پس چاره ای جز باور کردن حرف هایش را ندارید.
پس احتمال شکست در رابطه مجازی بسیار زیاد است.
این شکست قابل پیشگیری است
برای پیشگیری از آسیب روحی، باید شناختمان جلوتر از احساسمان حرکت کند، چون اگر احساسات زودتر از شناخت پیش برود ممکن است طرفین خیلی زود به هم وابسته شوند و دل کندن سخت شود.
همچنین اگر به هر دلیلی در دوران آشنایی به این نتیجه رسیدیم که باید به طرف مقابل نه بگوییم، بهتر است که با یک خاطره خوب از هم جدا شویم؛ در واقع باید به این بلوغ رسیده باشیم که جواب منفی نباید حتما با دعوا و دلخوری و حرفهای آزاردهنده باشد و میتوان خیلی آرام و با آرامش از هم جدا شد.
برای آرامش روح، نیاز است که ذهنمان را آرام نگه داریم و فراموش نکنیم که آشنایی قبل از عاشق شدن برای شناخت است و لزومی ندارد که حتما و تحت هر شرایطی به ازدواج ختم شود.
درصد موفقیت عشق های مجازی
گروهی بر این باورند که شروع زندگی بدون عشق، ورود به کارزار نامشخصی است که هیچ تجربه ای در آن نیست.
همچنین افرادی که دم از عشق پیش از ازدواج می زنند، از حقیقت همیشه تلخی که در ادامه این داستانها به وجود می آید، خبر ندارند.
تحقیقات نشان می دهد 95 درصد از ازدواج های اینترنتی ناموفق هستند.
بنابراین به این نتیجه می رسیم که شکست در زندگی مشترک، دارای علل فراوانی است که یکی از مهم ترین آنها عشق های غلط قبل از ازدواج است.
چرا عشق مجازی معمولا به ازدواج ختم نمی شوند؟
شما نمی توانید از طریق فضای مجازی فرد مورد نظر خود را تمام و کمال بشناسید. در فضای مجازی ممکن است برخی از جنبه های شخصیتی آن فرد هنوز برای شما ناشناخته باقی بماند.
شما هیچگاه نمی توانید تا زمانی که به صورت حضوری با او ملاقات نکنید ، از او شناخت وسیعی به دست آورید.
نقش ادراک در عشق مجازی
ادراک، دستهبندی و تحلیل اطلاعاتی است که از طریق حواس پنجگانهمان بهدست میآوریم.
برخلاف دنیای واقعی، در دنیای مجازی برای کسب اطلاعات تنها امکان استفاه از حس بیناییمان را داریم.
کلمههای تایپشده، عکس یا ویدئویی از شخصی که مقابل دوربین نشسته است، تنها دادههای ماست.
در رابطهی مجازی نمیتوانیم از تماس چشمی، زبان بدن یا لحن و قدرت صدایمان استفاده کنیم، نمیفهمیم راه رفتن کنار طرف مقابل چه حسی دارد!
آیا عشق مجازی سالم امکان پذیر است؟
زنان و مردانی هستند که در شبکه های اجتماعی با هم آشنا میشوند و حتی ازدواج میکنند، پس خطرناک نشان دادن دنیای مجازی منطقی و صادقانه نیست.فقط بایستی بدانیم فضای مجازی قابلیت اسیب رسانی بالایی دارد.
یک سری پارامترها در اعتبارسنجی عشق مجازی:
_احتیاط شرط عقل است. در فضای مجازی شما افراد را نمیبینید،پس نمیشود گفت که عشق مجازی یک واقعیت یا حقیقت است.
_در رابطه مجازی شما در ذهنتان قیافه فرد مورد نظر را با احساسات مختلف تجسم میکنید، احساساتی که ممکن است اصلا وجود خارجی نداشته باشند یا کاملا متفاوت با تصورات شما باشد.
_وجه اشتراک هایی که در خارج از فضای مجازی با او دارید و اینکه آیا رفتارش را در واقعیت میپسندید؟
مزیتهای رابطه و عشق مجازی
_اگر اعتماد به نفس نداریم این رابطه مجازی میتواند به تقویت اعتماد به نفس کمک کند.
_امکان آشنایی با افرادی که شانس ملاقات با آنها را پیش از این هرگز نداشتیم.
_چون زمان بیشتری صرف نوشتن میشود،بهتر دربارهی ایدههایمان فکر میکنیم.
_امکان ویرایش گفتههایمان را داریم.
معایب عشق های مجازی
_انتظار هر پاسخی را داشته باشید
احتمال این که «نه» بشنوید، زیاد است پس خودتان را برای هر نوع پاسخی آماده کنید.
_پنهان ماندن حقایق
شما نباید به صحبت های طرف مقابلتان اعتماد کامل داشته باشید زیرا ممکن است آنچه او از خود به شما معرفی می کند کاملا با آنچه هست ، تفاوت داشته باشد.
_به راحتی نمیتوانید اعتماد کنید
هرگز به افراد در فضای مجازی اعتماد نکنید. آنها ممکن است در ابتدا به نوعی رفتار کنند که شما به آنها اعتماد کنید اما پس از مدتی متوجه خواهید شد هدف آنها چیزی جز فریب شما نبوده است.
در این رابطه هیچ یک از دختر و پسر به گذشته یکدیگر اعتماد ندارند. پسران به طور طبیعی به این فکر می افتند که از کجا معلوم، همسرم قبل از من با کس دیگری نیز آشنا نبوده باشد و پس از این نیز طرح دوستی با کسی دیگر نریزد و مرتکب خیانت نشود.
البته این تصورات خیلی هم بی ربط نیست.
از این رو، کارشناسان به تمام دختران توصیه می کنند از قبول خواستگاران خیابانی خودداری کنند؛ چرا که در اکثر موارد زندگی های این افراد با بی اعتمادی مرد به آنها همراه می گردد و عاقبت از هم می پاشد.
_ممکن است سریع گول بخورید
گاهی عکس های پروفایل و دیگر عکس های منتشر شده در فضای مجازی گویای وضعیت خانوادگی و اجتماعی فرد نیست و آنچه این عکس ها نشان می دهند کاملا با واقعیت تفاوت دارد.
_احتمال جدایی زیاد است
ازدواج های مجازی به علت شناخت کمتر، اکثرا با شکست روبرو هستند.
_به راحتی کنار گذاشته می شوید
در دنیای مجازی افراد راحت یکدیگر را کنار گذاشته و رابطه شان را بهم می زنند و به دنبال فرد دیگری می گردند.
فرد مقابلتان هیچ مسئولیتی در قبال شما ندارد.
فرم رزرو وقت فوری
از دیگر معایب که به اختصار میشود به آنها اشاره کرد:
_معمولا آدمها با رابطهی کلامی بهتر از نوشتار خود را معرفی میکنند.
_بدون نشانههای فیزیکی، ممکن است بهراحتی فریب بخوریم.
_احتمال اینکه دیگران برداشت نادرستی از نوشتههای ما داشته باشند، بسیار زیاد است.
کمبودهای رابطه مجازی:
اطلاعات حسی و زبان بدن
اشکال عمدهی رابطه مجازی حذف زبان بدن است. پژوهشی ادعا میکند ۹۳ درصد روابط ما بهشکل غیرزبانی و تنها ۷ درصد آنها رابطهی زبانی است.
برخی از مکانیزهای دفاعی که هم در رابطه واقعی و هم در رابطه مجازی مورد استفاده قرار میگیرند. اما در دنیای مجازی این مکانیزمها با شدت بیشتری بهکار میروند:
_فرافکنی
فرافکنی یعنی تحمیل کردن احساسات غیرقابلپذیرش خودمان به دیگران، مثلا وقتی انکار میکنیم که برای رابطهمان بهاندازهی کافی وقت و انرژی صرف نمیکنیم و در مقابل شریکمان را متهم به چنین چیزی میکنیم، در حال فرافکنی هستیم. در دنیای بدون چهرهی اینترنت این کار سادهتر است.
_کمال گرایی و بی ارزش کردن
در کمال گرایی فقط ويژگیهای مثبت فرد را میبینیم.
در سوی مقابل در حالت بی ارزش کردن، تنها ویژگیهای منفی فرد به چشممان میآید.
اما در واقعیت همهی ما ویژگیهای مثبت و منفی را با هم داریم.
در دنیای مجازی آدمها طوری خودشان را معرفی میکنند که گویی سراپا خوبیاند اما در دنیای واقعی ما متوجه میشویم که اعمال آدمها با حرفهایشان همخوانی دارد یا نه.
_والایش
والایش به معنی بهره بردن از احساسات منفی برای انجام کاری مثبت است. مانند اینکه خشممان را برای نوشتن متنی قدرتمند در دفاع از آزادی بهکار بگیریم.
سخن آخر:
احساسات و واکنشهایی که در رابطه مجازی تجربه میکنیم مربوط به خود ما و نه هیچ کس دیگری است و بخش عمدهی آن بازتابی از خود ماست.
مشکلاتی که در ارتباطات مجازی با آنها روبهرو میشویم، به مشکلات و الگوهای نادرست فکری خود ما اشاره دارند.
برخی از افرادی که در فضای مجازی وجود دارند ، قصد آشنایی و ازدواج ندارند بلکه به دنبال تامین غرایز جنسی خود هستند.
بنابراین دختر خانم ها باید مواظب اینگونه پیشنهادات در فضای مجازی باشند .
در بسیاری از موارد اعتماد به طرف مقابل منجر به نتایج بدی مانند تهدید به انتشار عکس،هتک حیثیت و … می شود که به ضرر خود شخص است.
شاید تا به اینجا به این نتیجه برسید که داشتن عشق مجازی هیچ امتیازی ندارد. اما درنهایت هدف آشنا کردن شما با مخاطرات روانشناختی عشق مجازی و درک بهتر آن است.
ما در دنیای مجازی امکان استفاده از بسیاری از ابزار ادراکیمان را نداریم. به نظر میرسد احتمال بروز مشکل در عشق مجازی خیلی زیاد باشد چون ما خود واقعیمان را تماما ارائه نمیکنیم و بنابراین دیگران فقط آن چیزی را میبینند که ما میخواهیم.